0683701210 info@nadita-zang.nl

Resonantie klankenbed en klanktherapie

(Weer) bij jezelf thuiskomen via beleving in klank.
Dat kan in het bijzondere resonantie klankenbed in it sfeervolle Klankenhûs.
Dit therapeutische instrument is in samenwerking met Nadita in Duitsland ontworpen door muziektherapeuten, met wie Nadita bij tijd en wijle overigens nauw samenwerkt.

Deze vorm van klanktherapie wordt overigens in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk al geruime tijd (ook) in de reguliere gezondheidszorg ingezet.
De trillingen van de snaren van het klankenbed in combinatie met de stem van Nadita maakt letterlijk en figuurlijk heel veel los.
Een diepte massage in klank tot op celniveau.
Jannie Bouwkamp deelt haar gevoel hierover zo mooi  tijdens een live radio interview door Geert van Tuinen van omrop fryslân.

Muziek in de zorg 

Muziek raakt ons in hart en ziel ongeacht de levenssituatie.
Muziek kan ons activeren of juist kalmeren.

Op een ontspannen en natuurlijke wijze gaat Nadita bij zorglocaties en bij it Klankenhûs aan de slag met het (eventueel opnieuw) verkrijgen van:
‐ Eigenwaarde
‐ Dubbeltaak training
‐ Concentratie en motoriek.
‐ Brain & Muscle Memory
– Diepe rust en ontspanning
Al zingend, spelend en indien mogelijk dansend, worden er, met een vleugje humor, de mogelijkheden voor en met cliënten (her)ontdekt.

Mocht de medische gesteldheid het niet (meer) toelaten om actief mee te kunnen doen met de maatwerk in muziek klankbelevingen, dan is het ook mogelijk om in alle rust liggend of zittend de klanken van Nadita’s stem en  instrumenten te beleven.

Tevens heeft Nadita instrumenten die speciaal ontworpen zijn om zachtjes op of net boven de cliënt(e) te plaatsen.
Zodat de klanken niet alleen hoorbaar zijn, maar ook duidelijk voelbaar, wat een positieve stimulans en een heerlijke ontspanning geeft.

Een live radio interview door Geert van Tuinen van omrop Fryslân. (met dank aan Peter Tromp, beelderiseren.nl